14 Şubat 2013 Perşembe

Parçalanmış Haya(t) // ke

on yıl önceki bir seçenek aklıma geldi, ağırlık merkezim sosyalizmdi., tıkanıklığını aşmak için gelişen yeni damarları da kurcalıyorduk ki teori denen teori değil lan., bişeyler anlatıyor, söylem.,
insan kafaya koydu mu bişeyler yapabiliyor., bir yerde hikaye kırıldı., ama zaten tüm hikayeler kırıldı.,

parçalanmış haya(t).,

kabarcık sudan bir kere ayrılmaya görsün., uçuyor., elverişli ve özel olarak kullanılan bir mekanda; odada yaşayınca anarşist oldum tabi., insan ne ise o olmalı., 
cehenneme düşersin., müslüman olursun mesela.,.,

ke


2 yorum:

  1. Bu ara bu kitabı tekrar okuyorum... Şimdi daha iyi anlıyorum.
    Mülksüzler-Ursula K. Le Guin (arka kapak)
    "...Vermediğimiz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrim'i satın alamazsınız. Devrim'i yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak. Devrim ya ruhunuzdadır ya da hiç bir yerde değildir." Konuşmasını bitirirken, yaklaşan polis helikopterlerinin gürültüsü sesini boğmaya başladı.

    "Romanım Mülksüzler, kendilerine Odocu diyen küçük bir dünya dolusu insanı anlatıyor; Odo romandaki olaylardan kuşaklarca önce yaşamış, bu yüzden olaylara katılmıyor, ya da yalnızca zımnen katılıyor, çünkü bütün olaylar aslında onunla başlamıştı.

    "Odoculuk anarşizmdir. Sağı solu bombalamak anlamında değil: kendine hangi saygıdeğer adı verirse versin bunun adı tedhişçiliktir. Aşırı sağın sosyal-Darwinist ekonomik özgürlükçülüğü de değil; düpedüz anarşizm: eski Taocu düşüncede öngörülen, Shelley ve Kropotkin'in, Goldmann ve Goodman'ın geliştirdiği biçimiyle. Anarşizmin baş hedefi, ister kapitalist isterse sosyalist olsun, otoriter devlettir; önde gelen ahlaki ve ilkesel teması ise işbirliğidir (dayanışma, karşılıklı yardım). Tüm siyasal kuramlar içinde en idealist olanı anarşizmdir; bu yüzden de bana en ilginç gelen kuramdır."

    YanıtlaSil
  2. deng-e..
    denge iyidir denge..
    baloncuk anarşist olursa araftasın..hadi düş şimdi..

    YanıtlaSil

ula sen yormazsın şimdi kendini., yor/ula.. .).)